Over WebCasso

WebCasso is een incassobureau. Wij innen openstaande rekeningen voor en namens andere bedrijven. WebCasso doet dat met respect voor mensen met een betalingsachterstand en hun persoonlijke situatie. Wij werken daarvoor samen met gespecialiseerde partners.

Wij worden ingeschakeld om mensen onbetaalde rekeningen alsnog te laten betalen. Dat doen wij in opdracht van bedrijven en instellingen. Wij nemen dan de hele invordering over en verzorgen ook de correspondentie daarover. Mensen betalen dan aan WebCasso.

WebCasso werkt voor veel verschillende bedrijven en tevens voor factormaatschappijen. Dat zijn gespecialiseerde bedrijven aan wie ondernemers het innen van facturen en de bijbehorende administratie overdragen. Veel tandartsen bijvoorbeeld maken gebruik van een factormaatschappij.

WebCasso vindt dat wie een product of dienst koopt, dat gewoon hoort te betalen. Daarin zijn we behoorlijk rechtlijnig. Maar wij vinden ook dat het goed moet worden uitgezocht als iemand een reden heeft om niet te betalen. Want niemand mag worden gedwongen te betalen voor iets dat hij niet gekocht heeft. Ook daarin zijn we rechtlijnig.

Daarnaast vinden wij ook dat mensen moeten worden ontzien als zij niet kunnen betalen. Het is nooit de bedoeling mensen het perspectief op een gezonde financiële toekomst te ontnemen. Als wij signalen krijgen – van de schuldenaar of uit diens directe omgeving – dat er mogelijk sprake is van een problematische schuldsituatie, stoppen we de incassoprocedure. Dan laten we eerst de specialisten van BringWay uitzoeken wat er aan de hand is en wat de best passende oplossing is.

WebCasso is de regisseur van het incassotraject. Wij werken samen met veel verschillende partijen, zoals deurwaarders en gespecialiseerde juristen, die een deel van het werk uitvoeren. Ook werken we samen met DirectPay voor betalingsregelingen.

WebCasso staat midden in de samenleving. Wij werken met een betrokken team zorgvuldig aan het optimale resultaat.

WebCasso is sinds 26 februari 2020 aspirant-lid van de Nederlandse Vereniging van gecertificeerde Incasso ondernemingen (NVI). De NVI is de brancheorganisatie van en voor incassobureaus. De leden van de NVI staan voor Maatschappelijk Verantwoorde Incasso.